Perjantai 7. tammikuuta oli palkkapäivä monelle Googlen yhdysvaltalaiselle työntekijälle, mutta rahaa ei tilille silti välttämättä ilmestynyt. Sen sijaan koko palkka meni suoraan eläkesäästötilille, kertoo Bloomberg.

Palkatta jääneet työntekijät purkivat turhautumistaan yhtiön sisäisellä keskustelupalstalla. Eräs irvaili, että ehkä tämä 0,00 dollarin maksu annettiin siksi, että työntekijät oppisivat paremmin arvostamaan saamaansa palkkaa.

Tarkalleen ottaen yhtiö kyllä maksoi palkan, mutta ei käyttötilille, vaan kokonaisuudessaan suoraan työntekijän eläkesäästötilille, joka Yhdysvalloissa tunnetaan nimellä 401(k). Usein työnantaja maksaa osan palkasta 401(k)-tilille, mutta tässä tapauksessa tuo osa oli täydet 100 prosenttia.

Yhtiö kommentoi asiaa työntekijöille sisäisellä verkkosivullaan ja kertoi palkanlaskennan selvittävän asiaa. Virheelliset maksut luvattiin korjata maanantaina, eli palkkapäivää seuraavana ensimmäisenä arkipäivänä. Yhtiö myös pahoitteli työntekijöille aiheutunutta harmia.

Google ilmoitti joulukuussa työntekijöilleen, ettei se tänä vuonna tee palkkoihin yleiskorotuksia.