München siirtyy takaisin Windowsin käyttöön, mikäli lopullinen äänestys asiasta menee läpi. Se on enemmän kuin todennäköistä, sillä asiaa kannattavilla sosiaalidemokraateilla ja konservatiiveilla on enemmistö. Vihreät vastustaa päätöstä.

”Kun politiikka puhuu, ei teknologia voi tehdä mitään”, LibreOfficen kehityksestä vastaavan Document Foundationin edustaja toteaa päätöksestä. LibreOffice on ollut laajalti käytössä Münchenissä. Vaikka lopullista päätöstä Microsoft Officeen siirtymisestä ei ole tehty, näyttää tilanne avoimen lähdekoodin ystävien näkökulmasta surulliselta, The Register kirjoittaa.

Päätöksen taustalla vaikuttaa työntekijöiden tyytymättömyys LiMux-käyttöjärjestelmään. Münchenin viranomaiset ja muut julkishallinnon työntekijät eivät ole saaneet sovitettua yhteen avoimen lähdekoodin ohjelmistoja muiden kaupunkien ja kuntien Windows-järjestelmien kanssa. Varsinaisia todisteita työntekijöiden tyytymättömyydestä ei kuitenkaan ole. Kriitikoiden mukaan päätös on puhtaasti poliittinen.

Päätökselle on tarkoitus lyödä lopullinen leima 23. marraskuuta pidettävän kokouksen yhteydessä. Tuolloin asiasta myös äänestetään, ja äänestyksen uskotaan menevän läpi sosiaalidemokraattien ja konservatiivien enemmistön turvin. Paikalliset vihreät puolestaan haluaisivat Münchenille tulevaisuuden, jossa Windows ja Linux toimisivat yhdessä.

Tällä hetkellä noin 40 prosenttia julkishallinnon 30 000 työntekijästä käyttää Windowsia. Jättisiirtymän lopullinen hintalappu on kuitenkin tarkoitus pitää piilossa äänestykseen asti, The Register huomauttaa. Windows 10 -siirtymä on tarkoitus saada valmiiksi vuoteen 2020 mennessä.