Vuoden 2016 elokuussa julkaistun Anniversary Update (1607) -päivityksen asentaneet Windows 10 Mobile -laitteen käyttäjät voivat jatkaa älypuhelimensa käyttöä turvallisesti ainakin vuoden 2019 lokakuun 9. päivään asti.

Määräajan jälkeen puhelin jatkaa kyllä toimintaansa, mutta niiden käyttäjät jäävät paitsi tärkeistä tietoturvakorjauksista.

Microsoft ei ole enää vähään aikaan julkaissut Windows-mobiilialustalle uusia ominaisuuksia, mutta tietoturvakorjausten jatkuminen Anniversary Updaten osalta on varmasti monien mielestä hyvä uutinen.

Varsin moni Windows-puhelimen omistaja käyttää yhä kyseistä versiota, sillä Anniversary Updaten jälkeen julkaistun Creators Update -päivityksen sai vain 13 Windows-puhelinmallia.

Kyseessä on jo toinen kerta, kun Microsoft on päättänyt jatkaa mobiilikäyttöjärjestelmänsä elinaikaa. Edellisen kerran tuen päättymistä lykättiin viime huhtikuussa kuudella kuukaudella.

Päivitys 15.10.2018 klo 15:05: MSPowerUserin linkittämän tukidokumentin sanamuoto on hieman erikoinen. Sen mukaan tuki olisi päättynyt suunnitellusti lokakuun 9. päivänä vuonna 2019. Olemme pyytäneet Microsoftilta lisätietoa tuen todellisesti päättymisajankohdasta ja päivitämme tätä artikkelia asian selvittyä.

Päivitys 16.10.2018 klo 9:56: Microsoftin mukaan kyseessä oli kirjoitusvirhe sivustolla. Windows 10 Mobile Anniversary Updaten tukiaika on päättynyt suunnitellusti lokakuun 9. päivänä vuonna 2018.