Business Finland kertoo käynnistämästään Fast Track -kampanjasta. Sen tarkoituksena on houkutella ict- ja pelialan erityisosaajia Yhdysvalloista. Kokeilussa tarjotaan valituille erityisosaajille maahanmuuton lupaprosesseihin pikakaistaa, jossa oleskelulupahakemukselle luvataan päätös kahden viikon sisällä.

”Monet huippuosaajat Yhdysvalloissa arvostavat laadukasta elämää sekä tasa-arvoisia mahdollisuuksia edetä urallaan. Suomalaisilla ict- ja pelialan yrityksillä on nyt ainutkertainen tilaisuus houkutella työvoimakseen osaajia Yhdysvalloista”, Business Finlandin Talent Boostin projektipäällikkö Katri Raevuori sanoo tiedotteessa.

Fast Track -kampanjaan valituille yrityksille tarjotaan pikakaistan lisäksi palveluja osaajien houkutteluun ja rekrytointiin sekä kansainvälisten työntekijöiden asettautumispalveluihin. Tämä vapauttaa yrityksen omia resursseja. Business Finland osana koko Talent Boost-verkostoa on merkittävä toimija kansainvälisten huippuosaajien houkuttelussa Suomeen sekä osaajien ja yritysten yhteen saattamisessa.

”Tässä kokeilussa autamme yrityksiä löytämään osaajat Yhdysvalloista paikallisen rekrytointikumppanin kanssa, selvitämme yritysten osaajatarpeen ja toteutamme täsmällistä, kohdennettua mainontaa juuri näille osaajasegmenteille”, Raevuori kertoo.

Yritykset saavat lisäksi työntekijän asettautumiseen tukea muun muassa viranomaisasiointiin, alueelle asettumiseen, työntekijöiden puolisoiden ja perheiden kotoutumiseen sekä päivähoito- ja koulupalveluihin.

Fast Track -kampanja toteutetaan yhteistyössä Team Finland-verkoston, Suomen pääkonsulaatin Los Angelesissa, ELY-keskuksen ja Neogamesin kanssa. Koronatilanteen rajoitukset USA:ssa voivat vaikuttaa kampanjan etenemiseen. Vastaava kampanja toteutetaan myöhemmin myös Intiassa.