Testisivusto iFixit antoi Microsoftin Surface Go -tabletin korjauspisteiksi (reparability score) 1 / 10. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että tee-se-itse-huollot voi unohtaa.

Asiasta kirjoittaneen Digital Trendsin mukaan Surface Gon korjauspisteet kuuluvat historian alhaisimpien joukkoon. Laitteen korjaaminen itse on erittäin vaikeaa, sillä tabletti on erittäin ohut – alle sentin paksuinen – ja se sisältää runsaasti komponentteja, suojia, teippiä sekä sidosaineita.

Surface Gon sisuksista löytyy iFixitin mukaan hieman yllättäen irrotettava akku. Sen korvaaminen uudella on kuitenkin työn ja tuskan takana, sillä akkua suojaa kaksi paksua kerrosta sideainetta.

Laitteen emolevyn poistaminen vaatii tien raivaamista lähes loputtomien suojakerrosten, teipin ja piilotettujen ruuvien läpi. Tämän jälkeen vielä varsinaisten komponenttien luokse pääseminen edellyttää ylimääräisten suojusten ja kuitutarrojen poistamista. Lopulta kerrosten alta paljastuu muun muassa Pentium-suoritin, kaksi muistipiiriä sekä Qualcommin siru.

Vaikka kaikki Surface Gon komponentit on kasattu erittäin ohuen kuoren sisään, ei laitteessa siitä huolimatta ole tuulettimia tai jäähdytysputkia lämpöä poistamassa. Surface Gon jäähdytys hoituu ohuella kuparisuojuksella ja lämpötahnalla. Kyseessä on varsin erilainen jäähdytysratkaisu kuin Surface Pro -läppärin paksut ”kuparilonkerot”, Digital Trends toteaa.