The Verge kirjoittaa ketjukirjeiden uudesta tulemisesta. Tällä kertaa tuntemattomat Twitter-käyttäjät lupaavat ihmisille bitcoineja, mikäli nämä ovat valmiita uudelleentviittaamaan alkuperäisen tviitin. Konsti on myös osoittautunut toimivaksi.

Esimerkiksi Twitter-käyttäjä Travis Weaver on luvannut valita viisi onnekasta vastaanottamaan bitcoineja yli 80 000 dollarin arvosta, mikäli nämä uudelleentviittaavat miehen lupauksen. Minkäänlaisia todisteita siitä, että Weaverin hallussa olisi luvatut kryptovaluutat, ei luonnollisesti ole.

The Verge otti yhteyttä Weaveriin ja pyysi tältä todisteeksi kuvakaappausta miehen bitcoin-lompakosta. Mitään ei ole kuulunut. Siitä huolimatta Weaverin temppu toimii. Tähän mennessä tviitti on kerännyt jo lähes 150 000 uudelleentviittausta.

Weaverin lisäksi bitcoineja uudelleentviittaajille lupaa myös Twitter-nimimerkki Joshwilkyyy. Yhtä lailla Joshwilkyyyn lupaukselle ei tällä hetkellä ole minkäänlaisia takeita.

The Vergen mukaan kyseessä ei ole mitään muuta kuin ketjukirjeiden paluu. Ihmiset ovat valmiita lähes mihin tahansa, kunhan he voivat tuntea olevansa osa jotain suurempaa. Vastaavia ilmiöitä on tavattu aiemmin muun muassa Facebookissa, jossa joku esimerkiksi lupaa nimetä lapsensa Megatroniksi tietyn tykkääjämäärän ylityttyä.