Twitter on lopettanut tekstiviestien käytön osana palveluaan, kirjoittaa Mashable. Tästä syystä yhtiö on poistanut alustaltaan miljoonia alustan alkuaikoina tekstiviestillä luotuja käyttäjätilejä, jotka ovat sittemmin jääneet käyttämättömiksi.

Vaikka alusta onkin jo aikoja sitten siirtynyt tekstiviesteistä digitaaliselle alustalle, saattoi osa käyttäjistä edelleen vastaanottaa tviittejä tekstiviestien avulla. Nyt tämä ei enää ole mahdollista. Kyseessä on erään aikakauden lopullinen päätös, sillä palvelun alkuaikoina Twitter perustui pitkälti juuri tekstiviesteihin.

Käyttämättömät tilit eivät ole enää pitkään aikaan näkyneet Twitterin uutisvirrassa, mutta ne ovat kummitelleet seuraajalistoissa. Tilien poistamisen myötä joidenkin suosittujen käyttäjien seuraajamäärä on saattanut pudota jopa kymmenellä prosentilla. Pelkällä tekstiviestillä luoduilla tileillä ei kuitenkaan ollut nykymallista profiilia eikä siten mahdollisuutta lähettää tviittejä tai kommentoida niitä.

Yhtiö päätti heivata tekstiviestit tietoturvasyistä. Tekstiviestillä tviittaaminen estettiin jo aiemmin, kun toimitusjohtaja Jack Dorseyn tili hakkeroitiin tätä kautta. Tekstiviestejä käytetään jatkossa enää tunnistautumistarkoituksiin.