Keskustelu pelaamisen ja oikean maailman väkivallan välisestä yhteydestä on aihe, johon palataan vuodesta toiseen.

Nyt myös Illinoisissa lainsäätäjät ovat ottaneet pelit hampaisiinsa. Republikaanipoliitikko Marcus Evans Jr.:n ajama hanke pyrkii nimittäin estämään väkivaltaisten pelien myynnin kokonaan, Polygon kirjoittaa.

Yksi syy tiukentuneelle pelipolitiikalle ovat Chicagossa yleistyneet väkivaltarikokset sekä autojen kaappaukset. Esityksessä 3 531 ehdotetaan, että kaikkien väkivaltaisten pelien myynti kiellettäisiin Illinoisin osavaltiossa kokonaan.

Väkivaltaisen pelin määritelmä on seuraava: ”Peli sallii käyttäjän tai pelaajan hallita hahmoa, jota kannustetaan suorittamaan ihmisten välistä väkivaltaa, joka johtaa toisen ihmisen tai eläimen kuolemaan tai fyysiseen tai psyykkiseen vahingoittamiseen.”

Kaikkiaan peleistä haluttaisiin kieltää kaikki se, mistä osavaltion kaupungit kärsivät. Esimerkiksi autojen kaappaaminen on vahvasti linkitetty peleihin.

Rangaistukseksi väkivaltaisten pelien myymiselle ehdotetaan 1 000 dollarin sakkoa.

Vastaavien lakiehdotuksien historia ei ole kovin ruusuinen, sillä pelien sisällön on nähty kuuluvan sananvapauden piiriin. Lisäksi useissa tutkimuksissa ei ole havaittu selkeää yhteyttä väkivaltaisuuden ja videopelien välillä.