SoftMakerin FreeOffice 2018 on ilmainen versio saman valmistajan maksullisesta FreeOfficesta. FreeOffice 2018 lupaa ”täydellistä tukea” Microsoftin Officesta tutuille tiedostoformaateille.

SoftMaker FreeOffice 2018 on ladattavissa ilmaiseksi Windowsille sekä Linuxille. Lataaminen edellyttää kuitenkin aitoa sähköpostiosoitetta, OMGUbuntun kirjoittaa.

SoftMakerin mukaan sen ilmainen toimisto-ohjelmisto avaa minkä tahansa MS Office -tiedoston, kuten .docx tai .xlsx. Lisäksi tukea luvataan Officen vanhemmille versioille. Halutessaan FreeOfficella tuotetut dokumentit on myös mahdollista tallentaa avoimeen .odf-muotoon.

FreeOffice 2018 on varustettu Officesta tutulla ribbon- eli nauhakäyttöliittymällä. Hieman epäselväksi jää kuitenkin OMGUbuntun mukaan se, miten ilmainen FreeOffice 2018 eroaa maksullisesta FreeOffice-versiosta.

Ilmaisen toimisto-ohjelmiston uusimman version voi ladata täältä. Linuxille ja Windowsille on FreeOfficen lisäksi tarjolla lukuisia Microsoftin Officen korvikkeita, kuten LibreOffice sekä OpenOffice.

Päivitys 18.5.2018 klo 8:02: Ilmaisen ja maksullisen FreeOfficen ominaisuuksien vertailutaulukko löytyy täältä.