Ranskalaissovelluksen ideana on tarjota lähes reaaliaikaiset tiedot henkilökohtaisesta hiilijalanjäljestä. Tiedot arvioidaan automaattisesti ostosten perusteella. Greenlyyn luodaan aluksi käyttäjätili, minkä voi tehdä nopeasti Apple-, Facebook- tai Google-kirjautumisella.

Sen jälkeen sovellus yhdistetään nettipankkiin. Greenly poimii pankista ostoshistorian valituilta tileiltä ja korteilta. Suomesta listalla ovat kaikki tunnetut pankit ja lisäksi esimerkiksi Finnairin ja SAS:in Mastercardit. Suojatun pankkikirjautumisen jälkeen sovelluksella on valtuutus noutaa kerran tilitapahtumat kahden vuoden ajalta sekä jatkossa automaattisesti uudet tilitapahtumat 90 päivän jälkeen.

Pankkilinkityksen jälkeen Greenly näyttää ostopaikan, käytetyn summan ja ostetun tuotteen tai palvelun automaattisen analysoinnin perusteella hiilijalanjäljen kilogrammoina. Esimerkiksi jos on tankannut bensaa auton tankkiin, sovellus laskee hiilijalanjäljeksi 1,97 kilogrammaa litraa kohden.

Analyysinäkymässä ostokset näytetään piirakkadiagrammina eri luokkiin, kuten ruokaan, asumiseen, palveluihin ja liikkumiseen järjestettynä. Kulutusta verrataan ranskalaisen kuluttajan keskiarvoon. Greenly poimii ostoksista lisäksi vähiten vihreät eli eniten kuluttavat, joita huomioimalla voisi tehokkaimmin laskea omaa hiilijalanjälkeä.

Sovellukseen voi kutsua myös kavereita mukaan, jolloin voi verrata kulutuskäyriä ja kannustaa ekologisempaan kulutukseen. Jos haluaa pienentää omaa hiilijalanjälkeä, Greenlystä voi osallistua rahoittamaan ympäristöprojekteja.

Greenlyä tarjotaan myös yrityksille. Omaan käyttöön sen voi ladata ilmaiseksi Androidille ja iOS:lle.