Vpn-yhteys on paras keino suojata verkkoliikenne, erityisesti jos surffaillaan julkisissa verkoissa. Jos ei ole mahdollista hyödyntää yrityksen tai organisaation vpn-yhteyttä, tai jos tarpeena on kiertää maakohtaisia rajoja, tarjolla on useita vpn-ratkaisuja. Free VPN on mainosrahoitteinen vaihtoehto.

Free VPN on hyvin helppokäyttöinen vpn-sovellus. Se ei vaadi käyttäjätunnuksia tai rekisteröintejä ja yhteys muodostuu yhdellä napautuksella. Tosin suora yhteys vaatii Premium-version, ilmaisversiossa pitää ennen yhteyden avaamista katsoa mainoksia.

Vpn-yhteys on käytössä puoli tuntia neljän lyhyen mainoksen katsomisen jälkeen, kahdeksalla mainoksella yhteysaika nousee kahteen tuntiin ja 12 mainosta tarjoaa yhteyden koko vuorokaudeksi.

Yhteys muodostuu nopeasti ja sovellus valitsee automaattisesti palvelimen. Tarvittaessa voi valita eri alueen palvelimen, jos on tarve käyttää aluerajoitettua nettipalvelua. Sovelluksesta näkee vpn:n tarjoaman ip-osoitteen ja samasta näkymästä voi tehdä nopeustestin.

Premium-versiossa saa käyttöön nopeimmat mahdolliset yhteydet, mutta myös ilmaisversiolla nopeustestit ylsivät testissä lähelle internet-yhteyden maksimia. Varsinkin ajoittaiseen käyttöön ilmainen versio sopiikin hyvin, parin minuutin mainoksia vastaan saa käyttöön toimivan yhteyden.

Premium-versio maksaa 7,99 euroa viikossa, 17,49 euroa kuukaudessa tai 87,99 euroa vuodessa.

Free VPN:n voi ladata ilmaiseksi Androidille, iOS:lle ja macOS:lle täältä.