Sony on paljastanut, mitä pelejä PlayStation Plus -tilaajat saavat tammikuussa ilmaiseksi. Listalta löytyy niin komediaa, toimintaa kuin ahdistavaa sodassa selviytymistäkin.

Day of the Tentacle Remastered on seikkailupelien kultakauden kiistattomia klassikoita. Pähkähullua huumoria viljelevässä pelissä aikamatkaavat teinit yrittävät pysäyttää maailmanvaltiaaksi tahtovan Purppuralonkeron aikeet. Saatavilla PlayStation 4:lle sekä PS Vitalle.

This War of Mine: The Little Ones kuvaa sotaa selviytyjän näkökulmasta: harmaassa, värittömässä ja lohduttomassa maailmassa joukko siviilejä yrittää pysytellä hengissä raunioituneessa kaupungissa. Vaikeat ratkaisut ovat arkipäiväisiä, toivottomuus vetää mielen maihin ja ruoka on jatkuvasti loppu. Tässä ympäristössä lasten nauru vain korostaa miten kurjasti asiat ovat. Allekirjoittaneen mielestä ehdottomasti tutustumisen arvoinen teos. Saatavilla PS4:lle.

PS3:n omistajia hellitään kahdella pelillä. Ensimmäisenä on BlazeRush, ylhäältä kuvattu kuolemanralli. Tavoitteena on ylittää maalilinja ensimmäisenä. Kaikki keinot ovat sallittuja, mukaan lukien sarjatuliaseet ja täysillä päin runnominen.

Toinen PS3:n ilmaispeli on The Swindle, steampunk-henkinen rosvopeli, jossa konnat murtautuvat rakennuksiin, hakkeroivat turvajärjestelmät, keikkaavat saaliin ja pinkovat kiireesti karkuun, ennen kuin kytät ilmaantuvat paikalle.

PS Vitalle on luvassa Day of the Tentaclen ohella kaksi peliä, Azkend 2 sekä Titan Souls.

Azkend 2 on maanalainen, Jules Vernen seikkailuista innoitustaan ja estetiikkaansa ammentava seikkailu, joka käydään älypelin muodossa. Pelaaja yhdistelee kuvioita käynnistääkseen muinaisia koneita, jotta matka maan uumenista takaisin päivänvaloon etenisi taas vähän.

Titan Souls puolestaan on vanhaa kasibittistä aikaa henkivä toimintapeli, jossa pelaajan pieni sankari taistelee valtavan kokoisia vihollisia vastaan keskellä tolkutonta hyökkäysmyrskyä. Saatavilla myös PS4:lle.