Aina eivät työsuhteet pääty hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä. Jotakin oli ilmeisesti jäänyt ikävästi hampaankoloon Ciscolla työskennelleelle insinöörille, sillä tämä tunkeutui kuukausia lähtönsä jälkeen järjestelmiin aiheuttamaan kaaosta.

Ciscollakin on kieltämättä peiliin katsomisen paikka: eihän näin pitäisi voida käydä, ei sitten millään.

Sudhish R. lähti Ciscolta keväällä 2018. Syytä ZDnetin uutisessa ei kerrota. Viisi kuukautta tämän jälkeen mies iski Ciscon järjestelmiin, jotka sijaitsivat Amazonin (AWS) pilvessä. Hän istutti sinne koodin, joka tuhosi 456 virtuaalikonetta. Seurauksista kärsi muun muassa Webex, jonka työntekijöiden yli 16 000 Teams-tiliä oli poissa käytöstä kahden viikon ajan.

Jäljet johtivat sylttytehtaalle, eikä Cisco halunnut painaa vahinkoa villaisella vaan kääntyi viranomaisten puoleen. Sudhish R. on oikeudessa myöntänyt, että syytteet pitävät paikkansa. Tihutyön syistä ei sen sijaan ole tietoa.

Syyttäjän mukaan ongelman selvittäminen maksoi Ciscolle 1,4 miljoonaa dollaria. Lisäksi yhtiö joutui korvaamaan asiakkailleen aiheutuneita harmeja miljoonalla dollarilla.

Sudhish R. saattaa saada kolttosestaan viiden vuoden vankeustuomion sekä 250 000 dollarin sakot.