Apple on saanut runsaasti ylisanoja uusista M1-suorittimilla varustetuista läppäreistään, jotka julkaistiin marraskuussa. Yhtiön entinen suoritinvalmistaja Intel on vastannut huutoon mainoskampanjalla, jossa se väheksyy Applen uusien Macbookien ominaisuuksia, kirjoittaa MacRumors.

Intel on ottanut asiakseen osoittaa sormella arm-pohjaisten M1-suorittimien heikkouksia ja nostaa Intelin x86-arkkitehtuuriin perustuvien suorittimien vahvuuksia pelaamisessa ja tehokäytössä.

Esimerkkinä käytetään suosittua Rocket League -peliä, joka ei ole saatavilla macOS:lle. Kyseistä peliä pelatakseen käyttäjän tulisi siis valita Intelin suorittimella varustettu pc-kone. Samaa valintaa Intel suosittaa myös avaruusrakettien parissa työskenteleville.

Toinen saman kampanjan mainos rummuttaa kosketusnäytön tarjoamaa käyttökokemusta. Macbookeissa ei ole kosketusnäyttöjä. Intelin suorittimia käyttävillä laitevalmistajilla sen sijaan on valikoimassaan erilaisia kosketusnäytöllisiä hybridiläppäreitä.

Mainoskampanja on todennäköisesti vasta alkua, sillä Apple aikoo luopua Intelin suorittimista myös Macbook Pro- ja iMac -tietokoneissaan seuraavan kahden vuoden aikana.