Cnet antaa muuttuvasta tilanteesta esimerkiksi viime vuonna julkaistun Core i9-9980XE -suorittimen. Sen tilalle saapuu tuliterä i9-10980XE, joka kykenee parempiin suorituksiin kuin 9980XE, mutta siinä missä viime vuoden huippumalli maksoi noin 2000 dollaria, uusi i9-10980XE maksaa vain 979 taalaa.

Tämä on hyvä uutinen kaikille raskasta laskentaa kaipaaville käyttäjille, kuten pelaajille tai videoalan ammattilaisille.

Intel on leikkaamassa myös yrityskäyttöön suunniteltujen työkoneiden suorittimien hintaa. Myös niiden hinta putoaa jopa puoleen.

Cnet kertoo, että i9-suorittimet pohjautuvat vanhenevaan Skylake-ydinteknologiaan. Intel on onnistunut puristamaan siitä kaiken irti tasaisesti mutta yllätyksettömästi. Uudet Ice Lake -suoritintyypit ovat hiljalleen saapumassa markkinoille, mutta niitä näkyy aluksi lähinnä luksustason läppäreissä.

Päätökseen vaikuttaa varmasti myös tiukka kilpailu. Intelin pahin kilpakumppani AMD on pistänyt pökköä pesään uudella, merkittävästi i9-suorittimia halvemmalla Ryzen 9 -mallistollaan.