Techspotin mukaan Intelillä on ollut viime aikoina monenlaisia vaikeuksia. Sen 10 nanometrin valmistusprosessia käyttävän tuotannon käynnistäminen on pahasti myöhässä, ja vanhoilla menetelmilläkin tuntuu syntyvän enemmän sutta ja sekundaa kuin on siedettävää.

Tuotantolinjoilta tulevien kelpaamattomien suorittimien osuus on kasvanut niin suureksi, että se on heikentänyt saatavuutta ja nostanut hintoja. Onpa jossain tapauksissa päädytty palaamaan vanhaan 22 nanometrin viivanleveyteen valmistuksessa, mikä on Intelille vähintäänkin noloa.

Nyt yhtiö on paljastanut, miten ongelmaan tartutaan. Irlantiin suunnitellusta tehtaasta tulee ratkaisevasti aiemmin kerrottua suurempi. Tähän asti suunnitelmissa on ollut 90 000 neliömetrin kokoinen tehdas, mutta kokonaisuutta kasvatetaan kerrassaan 110 000 neliömetrillä.

Hankkeen budjetiksi kerrotaan 8 miljardia dollaria (noin 7 miljardia euroa). Neljä vuotta kestävä urakka antaa töitä 3000 ihmiselle, ja valmistuttuaan laitos työllistää 1600 henkeä. Laajennukset nousevat Intelin jo toiminnassa olevien laitosten yhteyteen. Niissä työskentelee 4500 ihmistä.

Kyseessä on Techspotin mukaan kaikkien aikojen suurin yksityinen investointi Irlantiin. Rakennustyömaan lisäksi Intel aikoo esimerkiksi parantaa tieinfraa laitostensa tuntumassa.