Sunny Cove -sirujen luvataan parantavan kompressointikykyä jopa 75 prosentilla nykyisiin siruihin verrattuna, kirjoittaa Ars Technica. Lisäksi uusi arkkitehtuuri tehostaa kryptograafisia prosesseja.

Intelin Core- ja Xeon- sarjojen suorittimet ovat perustuneet samaan Skylake-arkkitehtuuriin jo vuodesta 2015, vaikkakin suorittimien ytimiä on lisätty ja kellotaajuuksia kasvatettu. Yhden kierroksen aikana tehtyjen tehtävien määrä on kuitenkin pysynyt samana.

Tähän on Sunny Coven myötä tulossa muutos. Saman kierroksen aikana suoritettavien tehtävien määrän nostaminen nopeuttaa kaikkia prosesseja, ei vain sellaisia, jotka käyttävät useaa ydintä samanaikaisesti.

Yhtiön mukaan uusi arkkitehtuuri perustuu uuteen 10 nanometrin tuotantoprosessiin, jota se on yrittänyt käynnistää jo vuosia. Uuden tuotantotavan kerrotaan mahdollistavan muun muassa pienemmät latenssit ja suuremmat välimuistit.

Ensimmäisiä uuteen arkkitehtuuriin perustuvia Core-sarjan suorittimia lupaillaan julkaistavaksi joulukuussa 2019. Xeon-sarjasta yhtiö ei ole antanut yhtä tarkkaa aikataulua, mutta uusia Skylake-pohjaisia Xeon-suorittimia on luvassa alkuvuodesta.