Sitkeät huhut pitävät kuin pitävätkin paikkansa: Intel vahvisti CES 2020 -messuilla kehittävänsä pienikokoista, modulaarista pelitietokonetta, NUC 9 Extreme Ghost Canyonia. Käyttäjä voi helposti päivittää laitteesta niin grafiikkapiirin, suorittimen, muistin, kiintolevyn kuin tarjolla olevat liittimetkin.

Kokonaisuus mahtuu alle viiden litran koppaan.

Intel lupailee, että koostaan huolimatta Ghost Canyon antaa pöytäkoneen veroiset tehot. The Verge kertoo, että jostain kuitenkin tingitään: Intelin mukaan minimörssäri syö Intelin H-sarjan Core i9 -suorittimia, eli niistä saa puristettua tehokkaan peliläppärin verran voimaa, mutta järeälle pöytäkoneelle ne eivät pärjää.

Intel kertoo, että NUC-sarjaa kehitetään yhteistyössä kumppaneiden kanssa, eli Intel saattaa toimittaa kopan ja perustan, ja yhteistyökumppanit tarjoavat valikoiman erilaisia massamuisteja ja suorittimia, joista pelaajat voivat räätälöidä itselleen mieleisiä ratkaisuja.

Kiinalainen KoolShare-sivusto on julkaissut kookkaan tietovuodon Ghost Canyonin kokoonpanosta. KoolShare purkaa Ghost Canyonin osasiinsa, joten lähde vaikuttaa harvinaisen uskottavalta.

Kiinnostavaa. Jos siis vain pitää paikkansa. Kuva: Koolshare.

KoolSharen mukaan koneesta löytyy yksi PCIe X16 -korttipaikka ja yksi PCIe X4 -paikka, muistia mahtuu maksimissaan 64 Gt, tilaa on kolmelle ssd-levylle, ja se tukee kolmea 4k-näyttöä kerralla.

Liittimistä löytyy yksi hdmi 2.0a, kaksi Thunderbolt 3 -porttia, kuusi usb 3.1 Gen 2 -liitintä, 3,5 mm kuulokepistoke edessä ja takana, sekä optinen äänen ulostulo. Laite kykenee 7.1-kanavaiseen ääneen.

Ghost Canyonissa on kaksi ethernet-porttia sekä langaton Intel Wi-Fi AX9560 2,4GHz -yhteys. Komeutta pyörittää 500W virtalähde.

Varmaa tietoa ei NUC 9 Ghost Canyonin sisuksista kuitenkaan toistaiseksi ole. Nähdyn perusteella laite on kuitenkin jo varsin pitkälle kehitetty, eli siitä saatetaan saada ensimmäisiä konkreettisia maistiaisia jo varsin pian.