Intel on julkaisemassa uutta 10. sukupolven i5-prosessoria, kirjoittaa Digital Trends. SiSoftwaren ylläpitämän SANDRA-tietokannan mukaan uutuus tulee osaksi Intelin Comet Lake-S-tuoteperhettä. Kuusiytimisessä ja 12-säikeisessä prosessorissa on 12 megatavua L2-välimuistia ja 3 megatavua L3-välimuistia.

Prosessorin tuotekoodin arvioidaan olevan muotoa Core i5-10xxx, sillä Comet Lake-S-perheen prosessoreissa on 10-20 säiettä. Tuoteperheen lämpötehot sijoittuvat välille 35-125 wattia.

Vuodettujen tietojen mukaan työpöytälaitteille tarkoitettu i5 Comet Lake-S tukee DDR4-muistia, Thunderbolt 3- ja toisen sukupolven USB 3.1 -liitäntöjä, 4K- ja HDR-kuvasisältöä, PCIe 3.0 -standardia sekä Intel Optane -massamuistia.

Vuodettujen speksien mukaan uusi prosessori on valmistettu 14 nm:n prosessilla, joka on ollut käytössä jo vuodesta 2014. Vertailun vuoksi kilpailija AMD:n uudet Ryzen 3000 -prosessorit on valmistettu 7 nm:n prosessilla. AMD on myös siirtynyt käyttämään prosessoreissaan uudempaa PCIe 4.0 -väylästandardia.

Virallinen julkistus näkee päivänvalon todennäköisesti ennen vuodenvaihdetta ja tammikuussa pidettäviä CES-kuluttajaelektroniikkamessuja.