Intel on julkistanut kaksi RealSense-kameraa, joiden avulla mihin tahansa tietokoneeseen on helppo lisätä konenäköominaisuudet.

Lähes samanlaiset mallit kantavat nimiä D415 ja D435. Molemmissa on sisällä Intelin oma RealSense D4 -suoritin, joka pystyy analysoimaan 3d-kameran tuottamaa syvyysinformaatiota reaaliajassa.

Engadgetin mukaan kameroiden luvataan toimivan niin sisällä kuin ulkona, ja missä tahansa valaistusolosuhteissa. Niitä voi siis käyttää niin kotirobotin silminä kuin kopterikameran osana. Luonnollisesti kameroilla voi myös tunnistautua biometrisesti esimerkiksi Windows Hello -toimintoa hyödyntäen.

Intelin mukaan kohderyhmänä eivät ole pelkästään sovelluskehittäjät vaan myös rakentelijat ja opettajat. Kameroiden käyttö ei vaadi erikoisohjelmistoja tai -rautaa, vaan ne toimivat suoraan vain tökkäämällä kaapeli usb-liitäntään.Kameroiden mukana toimitetaan myös Intelin avoimen lähdekoodin kehitysympäristö RealSende SDK 2.0.

Kamerat ovat nyt ennakkotilattavissa. Noin 120 euron hintaisen D415-mallin suljin skannaa ympäristöään vasemmalta oikealle kuvaa ottaessaan. Se sopii parhaiten pienten, tarkkaa 3d-mittausta vaativien esineiden kuvaamiseen. Laajemmalla kuvakulmalla varustettu D435 puolestaan kuvaa kaiken kerralla. Sitä suositellaan liikkeen tallentamiseen ja suurten alueiden kuvaamiseen. Hintaa sillä on muutama euro vähemmän.