Sirujätti Intelillä oli pitkään melko vakuuttava 82 prosentin osuus Steam-pelaajien keskuudessa. Ei kuitenkaan enää, sillä erityisesti AMD:n Ryzen 5000 -sarjan suorittimet ovat nousseet pelaajien suosioon. Intelillä on edelleen tukeva noin 73 prosentin osuus, mutta tilanne on tasoittunut vuodessa lähes 10 prosenttiyksikön verran.

Steamin marraskuun luvuista käy ilmi, että AMD:n suorittimen osuus on jo lähes 27 prosenttia. Vielä syyskuussa tuo sama luku oli kaksi prosenttiyksikköä matalampi, Techspot kirjoittaa.

Yleisin näytönohjain on yhä GeForce GTX 1060 ainakin Steam-pelaajien keskuudessa. Suosituin Radeon on RX 580, ja se löytyy listan kymmenenneltä sijalta reilun 2 prosentin osuudellaan.

Kovaa kisaa tullaan todennäköisesti käymään myös Nvidian ja AMD:n välillä. Uusi Radeon RX 6800 -sarja kuroo GeForcen kaulaa kiinni, mutta Nvidialla on heittää taisteluun pian uusi Ampere-arkkitehtuurin GeForce RTX 3060, joka pieksee nopeudessa muun muassa edellisen sukupolven huippuohjaimen, GeForce RTX 2080 Superin.