Internet Explorer löytyy edelleen lukuisista Windows-koneista, vaikka Microsoft on lempeästi ohjannut sen käyttäjien tuoreemman Edge-selaimen pariin. Pian otteita kovennetaan selvästi.

Marraskuusta alkaen monia verkon suosituimpia sivustoja ei enää voi ladata lainkaan Internet Explorer -selaimella. Mikäli moista kehtaa yrittää, ladataan sivusto tästä huolimatta uuteen Edge-ikkunaan. IE-ikkunassa puolestaan näytetään käyttäjälle vain ilmoitus, että kyseinen sivusto ei enää toimi oikein vanhalla selaimella.

Pakotusta on Zdnetin mukaan kokeiltu jo joillakin käyttäjillä Edge 84 -versiosta alkaen, mutta kaikille se vyörytetään Edge 87 -päivityksen mukana.

Temppu tehdään uudella dll-tiedostolla, joka ladataan joka kerta Internet Explorerin käynnistyksen yhteydessä. Sen kautta jokaista käyttäjän kirjoittamaa verkko-osoitetta verrataan tähän listaan, johon on kerätty Internet Explorerin kanssa ongelmia tuottavia sivustoja. Joukossa ovat esimerkiksi YouTube, Instagram ja Twitter.

Dll-tiedosto kuuluu varsinaisesti Edge-asennukseen, joten pieni porsaanreikä pakkokäytännöstä löytyy. Jos koneelle on asennettu vain IE eikä lainkaan Edgeä, voi vanhan selaimen käyttöä jatkaa halutessaan.