Internetin etusivuksikin kutsutun Reddit-palvelu vilkkuu tällä hetkellä punaisena. Sillä värillä on merkattu nettineutraliteettia koskevat keskustelunavaukset ja linkit.

Tavallisesti osoitteesta https://www.reddit.com/r/technology/ löytää uutisia ja keskusteluita mullistavista akkutekniikoista, hakkereista ja uusista digileluista. Tällä hetkellä käyttäjiä kuitenkin kiinnostaa käytännössä vain yksi asia: nettineutraliteetti.

Vielä Barack Obaman toimiessa Yhdysvaltain presidenttinä nettineutraliteettia pidettiin äärimmäisen tärkeänä myös maan hallinnon kannalta. Isännän vaihduttua valkoisessa talossa vaihtui ääni kellossa myös tässä suhteessa. Yhdysvaltain telehallintoviranomaisen FCC:n johtoon nousi Ajit Pai, joka piti nettineutraliteetin purkamista tärkeimpänä tehtävänään.

Päätöksen todelliset seuraukset ovat vielä näkemättä, mutta harva Redditissä jaettu uutinen suhtautuu tulevaan kuluttajan kannalta positiivisesti. Trumpin politiikasta tutuksi tulleeseen tyyliin suuriryritykset sitä vastoin hyötyvät päätöksestä. Suomen osalta tilanne on toki toinen, vuoden 2015 EU-asetus ”vahvistaa yhteiset säännöt tietoliikenteen yhdenvertaisen ja syrjimättömän kohtelun varmistamiseksi ja sekä turvata siihen liittyvät loppukäyttäjän oikeudet”. Suomi-redditin kärjessä artikkelin kirjoitushetkellä olikin jotakin kevyempää. Toki jokaisella Reddit-sivulla yllytetään käyttäjiä mukaan taisteluun nettineutraliteetin puolesta.