Nettijättien nokittelu tuli suuremmin julkisuuteen 2017, kun Amazon ja Google alkoivat estää toistensa palveluiden toimintaa omissa laitteissaan. Parin vuoden asemasodan jälkeen tilanne helpottui 2019, kun YouTube palasi Amazonin Fire TV-laitteisiin ja Chromecast-tuki Prime Video -sovellukseen.

Aivan ongelmaton internetin megayhtiöiden välinen suhde ei vieläkään ole, Xda-developers kertoo. Sivuston tietojen mukaan Google pyrkii pitämään tv-valmistajat tiukassa talutusnuorassa. Mikäli tv-valmistaja haluaa käyttää Googlen omaa Android TV-käyttöjärjestelmää, ei valmistajan televisioissa saa olla Amazonin Fire TV-käyttöjärjestelmää.

Aivan suoraan asiaa ei Googlen sopimuksessa mainita, mutta yhdessä yhteistyösopimuksen pykälässä valmistaja sitoutuu olemaan valmistamatta telkkareita, joissa olisi jokin muu avoimen lähdekoodin Android-versio. Toistaiseksi tiukat sopimusehdot ovat sopineet valmistajille ilmeisen hyvin, sillä maailman kymmenestä suurimmasta älytelevisiovalmistajasta kuudella on sopimus Googlen kanssa Android TV:n käytöstä.

Luonnollisesti sopimus estää tehokkaasti myös valmistajien omien Android-pohjaisten käyttöjärjestelmien kehittämisen ja julkaisun. Näitä voi toki kehitellä vapaasti, jos ei allekirjoita Googlen sopimusta. Silloin laitteisiinsa ei saa myöskään virallista Android TV-versiota.

Pieni porsaanreikä sopimuksessa kuitenkin on. Kilpailevan käyttöjärjestelmän televisioita saa valmistaa, jos valmistaja myy niitä eri brändillä.