Chicagon yliopiston lehdistötilaisuudessa Yhdysvaltain energiaministeriö paljasti raportin, jossa kerrotaan perusteet kvantti-internetin kehittämiseksi. Suunnitelman tarkoituksena on nostaa Yhdysvallat kvanttiteknologian edelläkävijämaaksi, energiaministeriön tiedotteessa kerrotaan.

Maailmanlaajuisesti kvanttimekaniikan hyödyntämistä teknologisissa käyttötarkoituksissa pidetään yhtenä tärkeimmistä läpimurroista. Tiedemiehet uskovat, että prototyypin rakentaminen onnistuisi seuraavalla vuosikymmenellä.

Kvanttimaailmassa tapahtuvan tiedonsiirron tunnetuimpia ominaisuuksia on salakuuntelun vaikeus. Tiedemiehet aikovat hyödyntää ominaisuutta ja rakentaa verkkoja joita on käytännössä melkein mahdoton hakkeroida. Ensimmäisiä käyttökohteita voisivat olla esimerkiksi pankit, terveyspalvelut ja valtiot.

Tutkinnan kohteena on myös, kuinka kvantti-internet voisi nopeuttaa datasiirtoja. Raportin mukaan kaiken onnistuessa teknologia saattaa olla dataviestinnän läpimurto.

Tutkijat kehittelevät myös ideaa ultraherkkien kvanttiantureiden verkostoista. Niiden avulla insinöörit voisivat seurata maanjäristyksiä paremmin tai etsiä maanalaisia luonnonvaroja. Antureita voisi hyödyntää myös terveydenhuollossa.