Intian jättimäiset it-yritykset ovat alkaneet pystyttää ”sotahuoneita”, joissa ne yrittävät tarjota lisähappea, lääkitystä ja vuodepaikkoja koronatartunnan saaneille työntekijöilleen. Samalla yritykset yrittävät ylläpitää järjestelmiä muun muassa maailman suurimmille rahoitusalan yhtiöille, uutisoi VentureBeat.

Goldman Sachs ja useat muut isot pankit käyttävät intialaisten ylläpitämiä back office -järjestelmiä, ja nyt nämä pankit järjestävät rokotuksia tuhansille intialaisille työntekijöille ja näiden perheille. Samalla, kun monet työntekijät joutuvat jäämään sairaina kotiin tai hoitamaan sairastuneita läheisiään, painavat edelleen töihin kykenevät työntekijät 13–14 tunnin työpäiviä.

Alkuvuodesta koronatilanne Intiassa näytti laskevan mukavaa tahtia, mutta maaliskuussa tartuntamäärät kääntyivät uudelleen nousuun, ja sen jälkeen nousu on ollut todella jyrkkä. Viimeisen viikon aikana on joka päivä raportoitu yli 300 000 uutta tartuntaa ja terveydenhuollon laitokset sekä krematoriot ovat täyttyneet.

Intian it- ja puhelinkeskukset työllistävät suoraan yli 4,5 miljoonaa ihmistä, joista valtaosa on alle 30-vuotiaita. Etätöiden ansiosta koronapandemia näytti jo kertaalleen taittuvan ilman katastrofia, mutta rajoitusten höllennyttyä toinen aalto pääsi iskemään todella rajusti. Suuryritykset ehtivät jo kertaalleen kutsua työntekijöitään palaamaan maaliskuussa työpaikoille, mutta töitä on jälleen siirretty etäyhteyksien päähän.