Applen uusi iOS 14 on julkaistu tänään torstaina. Suurpäivityksen myötä iPhone-käyttäjät saavat puhelimiinsa rutkasti uusia ominaisuuksia, kirjoittaa Tech Viral.

Uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi piensovellusten eli widgetien lisääminen aloitusnäytölle, mikä on jo aiemmin ollut mahdollista Android-puhelimilla. Lisäksi sovellusvalikko uudistuu siten, että se ryhmittelee sovellukset älykkäästi kategorian mukaan.

Puheluiden käytettävyys paranee uusien pikkuruutujen ansiosta. Sekä tavalliset että FaceTime- ja kolmansien sovellusten puhelut saa iOS 14:ssä näkymään pieninä ruutuina samanaikaisesti jonkin toisen sovelluksen kanssa. Myös YouTube-videoita voi katsella pikkuruudulta samanaikaisesti vaikkapa WhatsApp-viestiä kirjoittaessa.

Yksityisyys vahvistuu iOS 14:n myötä, sillä käyttäjän tarkka sijainti ei enää paljastu sovelluksille. Käyttäjä voi halutessaan jakaa arvioidun sijaintinsa. Näytön yläosan statuspalkki myös ilmoittaa käyttäjälle, mikäli jokin sovellus käyttää mikrofonia tai kameraa.

iOS 14 toimii iPhone 6s- ja sitä uudemmissa laitteissa. Mikäli puhelimesi tukee iOS 13:a, tukee se myös iOS 14:ää.

Myös iPadin käyttämä iPad OS 14 on julkaistu. The Vergen mukaan yksi mielenkiintoisimmista uudistuksista on ns. scribble-ominaisuus, joka mahdollistaa tekstin kirjoittamisen mihin tahansa tekstikenttään kynän avulla. Käsin kirjoitettu teksti muuttuu tavalliseksi tekstiksi automaattisesti.