Yhdistyneessä kuningaskunnassa on esitetty lakiehdotus, joka koskee esineiden internetin tietoturvaa, ZDNet kirjoittaa.

”Uusi lakimme asettaa iot-laitteita valmistavat ja myyvät yritykset vastuuseen. Se pysäyttää hakkerit, jotka uhkaavat ihmisten yksityisyyttä ja turvallisuutta”, sanoo ministeri Matt Warman.

Lain mukaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa myytävien iot-laitteiden tietoturva-asioissa on jatkossa noudatettava kolmea sääntöä.

Ensinnäkin kaikkien internet-yhteyden muodostavien laitteiden salasanojen pitää olla yksilöiviä. Niitä ei tule olla mahdollista nollata tehdasasetuksiin.

Toiseksi internet-laitteiden valmistajien on tarjottava julkisesti yhteydenottokanava, johon kuka tahansa voi ilmoittaa haavoittuvuudesta. Ilmoituksiin tulee reagoida nopeasti.

Kolmanneksi internet-laitteiden valmistajien on ilmoitettava minimiaika, jonka aikana laitteeseen on saatavilla tietoturvapäivityksiä.

Jos tuotteiden kanssa ei noudata kyseisiä sääntöjä, rangaistuksena on laitteiden myynnin kieltäminen Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Vielä ei ole selvää, miten tai milloin säännöt pannaan täytäntöön.

Myös Euroopan unionin kyberturvallisuusvirasto Enisa on kehittämässä omia iot-laitteita koskevia turvallisuussääntöjään.