Apple julkisti uuden sukupolven iPhone-puhelimet tällä viikolla. Forbes on kuitenkin päässyt perille jo joistakin ongelmista, joita uutuuspuhelimista löytyy jo ennen niiden varsinaista julkaisua.

Ensinnäkin iPhone mini 12- ja iPhone 12 -puhelinten hinta ei käytännössä pidä paikkaansa. Ilmoitettu 699 dollaria ja 799 dollaria on hinta, jonka käyttäjät voivat saada ostaessaan luurinsa yhteistyössä AT&T:n tai Verizonin kanssa.

Todellisuudessa Mini maksaa 729 dollaria ja tavallinen 12 maksaa 829 dollaria. Suomessa iPhone 12 minin hinnat alkavat 829 eurosta ja iPhone 12:n 929 eurosta. Forbes huomioi, että hinta pompahtaa vielä siitä syystä, ettei puhelinten kanssa toimiteta lisälaitteita.

Puutteistaan huolimatta iPhone 12 maksaa 129 dollaria edeltäjäänsä enemmän. Kaikkine lisälaitteineen luuri kustantaa siis 170 dollaria enemmän kuin iPhone 11.

Kannattaakin toimia nopeasti, mikäli mielit ostaa iPhone 11 -puhelimen. Uusi linjaus tulee tietovuotojen mukaan koskemaan myös vanhempia luureja. Toisin sanoen kuulokkeet ja piuha riisutaan tulevista paketeista.

No entä se luvattu 5g? Ärtymystä herättänyt uutinen on se, että vain Yhdysvalloissa myydyssä versiossa on mmWave-tuki, joka mahdollistaa liukkaan 5g-yhteyden. Tätä ominaisuutta ei ole tarjolla muualla maailmassa myytävissä iPhone 12 -malleissa. Ei edes Pro-versioissa.

Puolestaan hehkutettu pikalataus on myös osoittautumassa pettymykseksi. Magneetilla toimiva MagSafe tukee 15 watin pikalatausta. Muut Qi-standardin laturit joutuvat tyytymään 7,5 watin lataukseen.

Ongelma on myös se, ettei MagSafe toimi muiden puhelinten kanssa.