British Airwaysin lennolla Miamista Lontooseen koettiin kauhunhetkiä, kun erään matkustajan iPhone XR syttyi tuleen kesken lennon lokakuussa 2020. Puhelin oli jäänyt jumiin istuimen kallistusmekanismin väliin, mikä oli rikkonut laitteen.

The Registerin mukaan Boeing 787 -koneen makuupaikalla matkustaneen naisen puhelin oli päässyt putoamaan vaakatasossa olleen istuimen sivulle ja jäänyt jumiin penkin rakenteisiin. Lentoemäntä oli huomannut puhelimen korjatessaan istuimen lakanat pois ja siirtäessään sen jälleen istuma-asentoon.

Lentoemäntä oli haistanut vahvan rikkiä muistuttavan hajun ja huomannut istuimen sisälle johtavan latauskaapelin. Istuimen sisältä nousi paksua savua sihinän saattelemana ja penkin osien välistä näkyi oranssia hehkua.

Paikalle kutsuttu lentokoneen purseri poisti istuimen pehmusteet, joiden alta savuava iPhone löytyi. Palonalku saatiin sammumaan jauhesammuttimen avulla. Myös lennonjohdolle tiedotettiin mahdollisesta lennonaikaisesta tulipalosta. Heathrow’n kentällä koneen otti vastaan ryhmä paloautoja.

19. huhtikuuta raportoitu tapaus ei suinkaan ole ainoa laatuaan. Britannian ilmailuhallinnon mukaan viimeisten viiden vuoden aikana on kirjattu 166 muutakin tapausta, joissa puhelin on jäänyt jumiin istuimen rakenteisiin. 42 tapauksessa on nähty myös savua tai tulta.