IPhonen osien valmistajana parhaiten tunnettu Foxconn on laajentamassa tuotantoaan sähköautoihin, uutisoi Reuters. Taiwanilaisen yhtiön tavoitteena on valmistaa komponentit yhteensä kolmeen miljoonaan sähköautoon vuoteen 2027 mennessä.

Tammikuussa autovalmistaja Fiat Chrysler julkisti suunnitelmansa, jossa yhtiöt yhdessä valmistavat sähköautoja ja internetiin kytkeytyviä ajoneuvoja Kiinaan. Foxconn hakee kasvua myös digitaalisista terveyspalveluista ja roboteista.

Foxconn on tiedottanut valmistavansa osia useille eri autonvalmistajille. Vuosina 2025–2027 yhtiön tavoitteena on tuottaa osat 10 prosenttiin maailman sähköautoista. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Liu Young-way ei ole kommentoinut suunnitelman ennakoitua liikevaihtoa.

Foxconnilta odotetaan uudenlaista kiinteään elektrolyyttiin perustuvaa solid state -akkuratkaisua, jonka on määrä parantaa akkujen kapasiteettia, latausnopeutta ja käyttöikää. Julkistusta ennakoidaan vuodelle 2024.

Myös Toyota on kehitellyt vastaavaa akkuläpimurtoa. Solid state -akut ovat jakaneet mielipiteitä ja yksi niiden äänekkäimmistä kriitikoista on ollut Teslan toimitusjohtaja Elon Musk. Musk on aiemmin julistanut myös, ettei Foxconnin kaltainen komponenttien sopimusvalmistaja selviäisi vaativasta sähköautotuotannosta.