Ensimmäiset iPhone X -puhelimet on toimitettu tilaajille. Uutuuslaite on saanut varsin hyviä arvioita: esimerkiksi Cnet antoi laitteelle 4,5/5 tähteä, Engadget 90/100 pistettä.

Yksi kritiikin aiheista on vähemmän yllättävästi laitteen akkukesto. Asiasta ovat valittaneet useat arvioita kirjoittaneet toimittajat kuten myös tavalliset puhelimen käyttäjät esimerkiksi Twitterissä.

Tom’s Guiden mukaan X:n akkukesto on hieman parempi kuin iPhone 8:ssa, mutta huonompi kuin esimerkiksi iPhone 8 Plussassa, Samsung Galaxy S8+:ssa tai Google Pixel 2 XL:ssä.

Moni uutuuspuhelimen ostaneista on vaihtanut X-versioon iPhone 6- tai 7-versiosta, osa isommista 6 Plus- tai 7 Plus -versioista. Isommissa laitteissa on 2900-2915 mAh akku, kun taas uudessa iPhone X:ssä on 2716 mAh akku.

My battery life on the iPhone X is concerning. Maybe it’s just because I am stressing it during testing. Anyone else see bad battery life?

— Danny Winget (@superscientific) November 4, 2017

Uudessa X-mallissa on kehittyneempiä ominaisuuksia, joiden voi odottaa vievän osittain aiempaa enemmän akkua. Uusissa laitteissa on usein myös ohjelmistopuolella ominaisuuksia, jotka hiotaan mahdollisimman virtatehokkaiksi vasta viikkojen tai kuukausien päästä.

Battery life on my iPhone X right now is trash though, I hope it get better smhh

— Nicholas Lindsay (@Nickdeisel) November 4, 2017

Akkukesto on yksi älypuhelimien useimmin kritisoiduista ominaisuuksista. Pikalaturit ovat vähentäneet kovan virtakulutuksen ongelmaa. Suurempien akkujen pakkaamista pieneen tilaan kuitenkin vältellään: valmistajat pelkäävät pahimmillaan Samsungin Note 7 -puhelimen räjähtävien akkujen kaltaista ongelmaa.