Apple on myöntänyt, että yhtiö hidastaa tahallisesti vanhempia iPhone-älypuhelimia. Applen mukaan kyseessä on asiakkaan etu, sillä ajan kuluessa puhelimissa yleisesti käytettyjen litium-ioni -akkujen kyky tarjota riittävästi virtaa kulutuspiikkien aikana heikkenee. Selitys ei kelpaa amerikkalaismiehelle.

Los Angelesissa asuva Stefan Bogdanovich on päättänyt laittaa alulle joukkokanteen Applea vastaan.

Bogdanovichin mukaan iPhone-älypuhelimien tahallinen hidastaminen ”ei kuulu sopimukseen”. Bogdanovich uskoo, että kyseessä on vain häikäilemätön tapa saada kuluttajat hankkimaan uudempi älypuhelinmalli. Apple ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa Foxnewsille.

Vanhempien iPhone-älypuhelimien tahallinen hidastaminen paljastui, kun useat käyttäjät huomasivat laitteen suorituskyvyn parantuneen akunvaihdon jälkeen.

Apple kertoo julkaisseensa puhelimen suorituskykyä heikentävän päivityksen iPhone 6-, 6s-, SE- sekä iPhone 7 -älypuhelinmalleille. Myöhemmin ominaisuus on tarkoitus ulottaa koskemaan myös muita Applen älypuhelinmalleja.

Applen mukaan akun liian kova rasitus väärään aikaan, kuten esimerkiksi kylmässä ulkoilmassa talvella, voi johtaa puhelimen äkilliseen sammumiseen.

Someone finally suing Apple for slowing down older models of iPhones 🙌🏽😂 I hope they win 🤞🏽

— Lauren 👑 (@beautiful1loren) 21. joulukuuta 2017