Lähes kaikki tekijänoikeuksien omistajat ylenkatsovat piraattisivustoja ja pitävät niitä uhkana, sillä laittomasti saatavilla olevat sisällöt ovat ainakin jossain määrin pois varsinaisesta myynnistä.

Monet piraatit puolestaan puolustelevat laitonta harrastustaan sillä, että kulttuuri tahtoo olla vapaata.

Johonkin tähän välimaastoon asettuvat piraattisivustojen ylläpitäjät, jotka eivät pyöritä toimintaansa hyväntekeväisyys mielessään. Sivustoilla vierailevat käyttäjät ovat valuuttaa heille esitettyjen mainosten muodossa.

Ongelmana vain on piraattisivustojen estot, joita käyttäjät kiertävät vpn-yhteyden avulla. Monille mainostajille tällaiset käyttäjät ovat tuottamattomia vierailijoita. Tällä on vaikutusta piraattisivustoilla nähtäviin mainoksiin, sillä sivustojen ylläpitäjät menettävät mainostuloja, kun käyttäjät vierailevat sivustolla anonyymisti vpn-yhteyttä tai tor-verkkoa käyttäen.

Erään suuren piraattisivuston ylläpitäjä vahvistaa epäilyt TorrentFreakille. ”Piraattisivustot tarvitsevat rahaa pyöriäkseen. Enemmän vpn-käyttäjiä ei tarkoita enemmän rahaa. Enemmän vierailuja, enemmän kuluvaa kaistaa nollatuloilla”, hän toteaa.

Mainostajat ovat kiinnostuneita liikenteestä, joka on helppo kategorisoida tietyille maantieteellisille alueille. Toisilta alueilta sivustoilla vierailevia käyttäjiä pidetään arvokkaampana saaliina kuin toisilta. Esimerkiksi Yhdysvalloista, Kanadasta tai Japanista vieraileva käyttäjä on mainostajalle arvokkaampi kohde kuin vaikkapa kiinalainen tai intialainen piraatti.