Sininen kuolemanruutu (blue screen of death, bsod) tuli valitettavan tutuksi Windows-käyttäjille takavuosina: ruutu muuttui siniseksi, ja valkoisella tekstillä oli jotakin virheilmoitukseksi tarkoitettua munkkilatinaa.

Windows 10 -päivitykset tuntuvat tuovan uusia ongelmia sitä mukaa kun ne korjaavat vanhoja. Bsod on uusvanha ongelma, josta on kuultu tänä syksynä enemmän valituksia kuin aikoihin.

Windows Latest on koonnut yhteen Windows-päivityksissä ilmenneitä bugeja, joista monet Microsoft on myöntänyt. Valitettavasti korjauksia odotellaan yhä.

Esimerkiksi viimeaikaisten kuolemanruutujen syy on selvillä. Windows 10 saattaa kipata itsensä, jos se törmää umpikujaan jonkin domainin tai verkossa olevan tiedoston kanssa. Järjestelmä yrittää tavoittaa esimerkiksi verkkolevyllä olevaa tiedostoa, mutta yhteyttä levyyn ei enää ole. Tämä järkytys voi siis olla käyttöjärjestelmälle liikaa.

Windows Latestin tietojen mukaan Microsoft on korjaamassa ongelmaa, mutta korjauksen valmistumisesta ei ole tietoa.

Toinen vähemmän kohtalokas mutta yhtä lailla tuskastuttava uusi Windows-bugi on se, että järjestelmä on muuttunut kovin muistamattomaksi. Käyttäjät joutuvat aina koneen käynnistäessään kirjautumaan samoihin verkkopalveluihin kerta toisensa jälkeen, vaikka suljettaessa avoinna olevien istuntojen pitäisi olla avoinna edelleen. Tätäkin ongelmaa Microsoft tiettävästi korjaa.

Nämä kaksi vikaa Microsoft on siis myöntänyt. Käyttäjiltä on tullut valituksia myös muista vioista, Windows Latest kirjoittaa. Näistä mainitaan muun muassa koneen kaatuilu sekä ongelmat käynnistysvalikon ja hakuominaisuuksien kanssa.