Black Friday on tällä viikolla, ja moni ajoittaa siihen – tai ainakin yrittää ajoittaa – hintavat ostokset kuten television ja puhelimen. On siis fiksua ottaa selvää, mikä luuri kannattaa ostaa mihinkin hintaan.

Mikrobitti testasi vuoden 2022 lippulaivapuhelimet (lue testi heti netissä). Kuten vertailusta ilmenee, kärkipään älypuhelimien hinnat ovat nousseet.

Valmistajien kärkimalleissa on merkittäviä keskinäisiä eroja, ja niinpä vertailun hintahaarukkakin on huomattavan laaja, 600 eurosta lähes 1 900 euroon asti.

Applen uudet iPhone-mallit on saatu markkinoille, ja muutamilta Android-valmistajilta on saapunut uusia tehokkainta rautaa hyödyntäviä kärkimalleja.

Lippulaivapuhelimien vertailussa olivat mukana Apple iPhone 14, Apple iPhone 14 Pro Max, Asus Zenfone 9, Honor Magic4 Pro, Motorola Edge 30 Ultra, Nokia X30, OnePlus 10 Pro, Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Z Fold4, Sony Xperia 5 IV ja Xiaomi 12T Pro.

Melkein kaikista on Bitissä tarjolla ison vertailun lisäski myös yksittäinen testi.

Huippupuhelimien kaava ei enää ole yhtä yksinkertainen kuin vielä vähän aikaa sitten. Applen puhelimista perusmallissa käytetään viime vuodelta tuttua A15 Bionic-järjestelmäpiiriä, kun uudemman A16-piirin ovat saaneet sisäänsä vain Pro-mallit.

Kuten tavallista, puhelimien varustelu vaihtelee. Toisissa kameroita piisaa vaivaksi asti, toisissa keulitaan tallennustilalla.

Speksit ovat yksi puoli asiaa, mutta mikä on oikeasti hyvä ostos ja mihin hintaan?

Mikrobitin Black Friday -oppaat kertovat, mistä puhelimista kannattaa etsiä makoisimpia alennuksia. Puhelinten Black Friday -vinkkijuttu kertoo, mitkä iPhonet ovat todennäköisesti alennuksessa ja kuinka monta saturaista voi lohjeta pois kärkiluokan Androideista.

Älä unohda myöskään televisiota! Fiksu ostaja poimii kalliin laitteen huomattavasti edullisemmin eikä lankea markkinamiesten termisavottaan.