Motherboard julkaisi aiemmin sähköposteja, joissa Stallman kertoi mielipiteensä Epsteinin alaikäisten lasten hyväksikäyttöringistä.

Stallmanin mukaan miljardööri Jeffrey Epsteinin alaikäiset uhrit, jotka Epsteinin itsensä lisäksi joutuivat miellyttämään myös ketä tahansa Epstein määräsi heidät miellyttämään, joutuivat teeskentelemään olevansa mukana täysin omasta tahdostaan.

Stallman myös kyseenalaisti raiskaus-termin määritelmän ja pohti voiko sitä edes käyttää Epsteinin uhrien tapauksessa. Stallman sanoi, että ”on eettisesti absurdia määritellä raiskaus-termi riippumaan pikku jutuista kuten missä maassa se tapahtui tai oliko uhri 18 vai 17 vuotta.”

Tällä Stallman halusi puolustaa kollegaansa, MIT:n tekoälyprofessori Marvin Minskyä. Minsky oli sekaantunut alaikäiseen, jonka Epstein oli käskenyt harrastamaan seksiä Minskyn kanssa. Stallmanin mielestä tätä ei voida siten rinnastaa raiskaukseen tai seksuaaliseen väkivaltaan.

Stallmanin MIT-kollega Selam Jie Gano kommentoi tuohtuneessa blogissaan Mediumissa kuinka on pöyristyttävää, että Stallman voi vähätellä asiaa näin, ja muun muassa kutsua seksiorjiksi alistettuja alaikäisiä haaremiksi.

Motherboard kertoo, että Stallman sekä tämän työnantaja MIT saivat Stallmanin kommenttien vuoksi niin paljon kovaa palautetta, että Stallman joutui eroamaan asemastaan MIT:n tietotekniikka- ja tekoälylaboratoriossa.

Stallman kertoi asiasta julkisessa kirjeessä, jossa hän kertoi joutuvansa eroamaan väärinkäsitysten ja väärinluonnehtimisten vuoksi.

Hiukan myöhemmin Microsoftin verivihollisenakin tunnettu Stallman jätti myös Free Software Foundationin eli FSF:n puheenjohtajan tehtävät.

Korjattu 14:30 - Korjattu artikkelin ensimmäinen kohta. Kuten lukijamme huomauttivat, Stallman ei itse väittänyt uhrien olevan mukana omasta tahdostaan, vaan hän uskoi Epsteinin pakottaneen uhrit esiintymään kuin olisivat mukana omasta tahdostaan. ”We can imagine many scenarios, but the most plausible scenario is that she presented herself to him as entirely willing” on Stallmanin kommentti kokonaisuudessaan. Tämä ei luonnollisestikaan poista Stallmanin muiden kommenttien vähättelevyyttä.

Lisätty Selam Jie Ganon kommentti ja linkit.

Korjattu 18.9. 7:45 - Korjattu Stallmanin kanta osoittamaan, että hän puolusti kollegaansa Marvin Minskyä, ei Jeffrey Epsteiniä.