TSB joutui maksamaan satojen miljoonien puntien edestä korvauksia ongelmista kärsineille.

Lontoolaisen lakifirma Slaughter and Mayn raportin mukaan IBM piti hakea avuksi pelastamaan TSB:n projekti. 262-sivuisen raportin mukaan vahvempi johto olisi auttanut jouhevoittamaan järjestelmämuutosta, kirjoittaa The Register.

Huhtikuussa 2018 TSB siirtyi Lloyds Banking Groupin legacy-pankkijärjestelmäalustasta Sabadellin omistamaan Proteo4UK:hon.

Sabadell osti TSB:n vuonna 2015. Järjestelmämuutoksella oli tarkoitus saada aikaan 160 miljoonan punnan säästöt.

Projektissa oli mukana 1400 ihmistä ja yli 70 alihankkijayritystä. Slaughter and Mayn mielestä kaikkien näiden toimintaa paremmin ohjaamalla pankki olisi voitu välttyä kriisiltä.

TSB luotti siihen, että Sabadellin it-tiimi on aiemminkin hoitanut järjestelmäprojekteja. Sabadellilla ei kuitenkaan osattu puhaltaa peliä poikki, kun järjestelmä ei ollut vielä käyttökunnossa kunnianhimoisen aikataulun mukaisella h-hetkellä. Raportissa mainitaan, että Proteo4UK-järjestelmässä oli käyttöönottohetkellä testauksen mukaan 2000 ongelmaa. Yhtiön hallitukselle oli kerrottu vain 800 viasta tai puutteesta.

Myös kaksi uudelle järjestelmälle varattua datakeskusta oli konfiguroitu keskenään eri tavoin, vaikka niiden piti olla identtiset.