Lähes 70 prosenttia suuryrityksistä aikoo kasvattaa rahallisia panostuksia kyberturvallisuuteen, LearnBondsin uusi tutkimus paljastaa. Suurimpana syynä suunnanmuutokseen on koronaviruksen mullistama maailma. Massiivinen siirtyminen etätyöhön on avannut pahantahtoisille hakkereille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia järjestelmiin tunkeutumiselle. Samalla yrityksen tietoturvasta huolehtiminen perinteisin keinoin on hankaloitunut huomattavasti.

Jo ennen nykyistä tilannetta panostukset tietoturvaan olivat voimakkaassa kasvussa. Vuonna 2017 maailmassa käytettiin 31 miljardia euroa kyberturvaan. Vuonna 2020 summan arveltiin kasvavan jo 38 miljardiin. Nyt lisää rahaa on varattava teknisten ratkaisujen lisäksi myös työntekijöiden kouluttamiseen etätyössä piilevistä kybervaaroista.

Jos rahaa käytetään yhtäällä enemmän, on sitä luonnollisesti nipistettävä toisaalta. Kuristustoimenpiteiden kohteiksi joutuvatkin esimerkiksi virtuaalitodellisuuteen ja lisättyyn todellisuuteen liittyvät ratkaisut sekä reunalaskenta. Näihin aikoo panostaa lisää vain noin kolmasosa kyselyyn vastanneista yrityksistä. Myös ohjelmistorobotiikkaan ja automaatioon suunnattuja rahoja aiotaan leikata, näin aikoo tehdä 23 prosenttia yrityksistä.