Yhdysvalloissa rajuna riehuva koronapandemia on pilannut monen kesälomasuunnitelmat. Siinä missä suomalaiset ovat jo päässeet nauttimaan hyvistä kesäkeleistä ja kotimaan matkailusta, amerikkalaisten kesään pandemia vaikuttaa selvemmin.

Näin on käynyt myös Vicen haastattelemalle Uday Schultzille, jonka oli määrä tehdä klassinen automatka halki koko maan. Korona kuitenkin pakotti New Yorkissa asuvan 19-vuotiaan opiskelijan muuttamaan suunnitelmiaan. Perinteisen automatkan sijasta Harvardissa toista vuotta opiskeleva nuorukainen on jo vajaan kuukauden ajan matkustanut maan halki Google Street View -palvelussa.

19. kesäkuuta Seattlesta alkaneen matkan päämääränä on New York ja Brooklyn, jossa Schultz asuu. Hän jakaa ajoittaisia päivityksiä virtuaalisen matkansa varrelta Twitter-tilillään ja kertoo tekevänsä spontaaneja pistokäyntejä matkan varrelle osuviin mielenkiintoisiin kohteisiin. Schultz kertoo käyttävänsä Street Viewin klikkailuun noin tunnin joka päivä. Tällä hetkellä hän on Duluthin kaupungissa Minnesotassa.

Nuoren miehen mukaan virtuaalimatkasta puuttuvat sellaiset tosielämän mausteet, kuten puhtaan ilman tai tien vieressä sauhuttavan paperitehtaan haju. Toisaalta juuri nyt edes New York ei tarjoaisi suuria elämyksiä monien paikkojen ollessa tautitilanteen vuoksi suljettuna.

Street Viewin ohella aika kuluu leppoisasti kissan kanssa käytävien tuijotuskilpailujen parissa.

”Ottelemme paras 999:stä -menetelmällä. Tällä hetkellä johdan otteluvoitoin 131-49.”