Uudenlaisen palvelun takana on aiemmin Do Not Pay -algoritmin kehittäjänä kunnostautunut Josh Bowder. Teini-ikäisenä kehitetty Do Not Pay taistelee automaattisesti parkkisakkoja vastaan Bowderin synnyinmaassa Britanniassa.

Nykyisin Yhdysvalloissa asuva Bowder on nimennyt uuden luomuksensa Free Trial Surfingiksi. Tällä hetkellä se on saatavilla sovelluksena iOS-laitteille, mutta myös verkkopalvelu on luvassa myöhemmin, BBC kertoo.

Idea perustuu kaikessa yksinkertaisuudessaan virtuaalisiin luottokortteihin, joita sovellus luo asiakkaille. Samaan pakettiin kuuluu väärä nimi ja viestinvälityspalvelu, joka välittää viestit palveluntarjoajan ja asiakkaan välillä niin, että asiakas voi halutessaan pysyä täysin nimettömänä. Korttia voi Bowderin mukaan käyttää pelkästään ilmaisten koejäsenyyksien kanssa, muunlainen maksaminen ei niillä onnistu.

Sovelluksen kautta palveluun on rekisteröitynyt Yhdysvalloissa ensimmäisen kuuden viikon aikana 10 000 ihmistä. Kaksi yleisintä kortilla käytettyä sivustoa ovat aikuisviihdettä sisältäviä, elokuvapalvelu Netflix pitää puolestaan kolmatta sijaa.

Palvelu on toteutettu yhteistyössä erään suuren pankin kanssa, mutta Bowden ei suostu paljastamaan kumppaniaan. Kyseessä on kuitenkin hänen mukaansa niin iso pankki, että yhtiöt eivät voi vain hylätä automaattisesti sen korteilla suoritettuja maksuja.

Ironista kyllä, Bowden suunnittelee itse alkavansa veloittaa sovelluksen käytöstä maksua tulevaisuudessa, esimerkiksi kahden dollarin verran. Toisaalta voi olla, että jättiyhtiöt lähes loputtomine resursseineen keksivät tavan estää Free Trial Surfingin käyttö – ikävimmillään sen yleistyminen söisi ilmaiset kokeilukuukaudet kokonaan pois markkinoilta.