Valven Steam lopettaa toimintansa Windows XP- ja Vista-käyttöjärjestelmissä 1. tammikuuta 2019.

Steam on pc-pelaamisen pioneeri. Valven pelialusta ja -kauppa onkin saatavilla lukuisille eri käyttöjärjestelmille, kuten Windowsille sekä Linuxille. Lisäksi Steamista on tarjolla versio myös MacOS:lle.

Vastaisuudessa Steamia yhä Windows XP:ssä ja Vistassa pyörittävät joutuvat kuitenkin päivittämään uudempaan Windows-versioon, kuten Seiskaan tai Kymppiin. Virallinen tuki Valven palvelulle päättyy ensi tammikuussa.

Kannattaa huomioida, että tuen päättyminen ei tässä tapauksessa tarkoita vain päivitysten loppumista, vaan Steam lakkaa toimimasta vanhoissa Windows-versioissa tyystin. Syynä on se, että Steam käyttää yhä enenevissä määrin Googlen Chrome-selaimen ominaisuuksia, eikä Chrome toimi Windows XP:ssä.

Lisäksi Valven palvelu päivittyy usein, ja tulevat Steam-versiot hyödyntävät tietoturvaominaisuuksia, jotka löytyvät Windowsista vasta Seiskasta ylöspäin, MSPowerUser kirjoittaa.

Windows XP:n tukiaika päättyi jo huhtikuussa 2014, mutta siitä huolimatta käyttöjärjestelmällä on Netmarketsharen tarjoamien lukujen perusteella edelleen muutaman prosentin käyttäjäkanta. Windows Vistan tuki päättyi viime vuonna, mutta toisin kuin XP, ei Vista kohonnut koskaan samanlaiseen suosioon.

Tukiaikansa loppuun kulkeneiden käyttöjärjestelmäversioiden käyttäminen verkkoon yhdistetyissä tietokoneissa on tietoturvariski, sillä niistä mahdollisesti löydettäviä tietoturva-aukkoja ei enää korjata.