Runsaasti hypetetyn ja odotetun Star Citizenin taival on ollut karikkoinen. Erittäin lupaavaa peliä on saatu odottaa vuosi tolkulla, ja monien mielestä Star Citizen on todellisuudessa paksun savuverhon peittämää vaporwarea, tai vähintäänkin leväperäisesti johdettua katastrofin ainesta. Itsepintaiset huhut eivät varsinaisesti hälvennä peliin sijoittaneiden pelkoja.

Uusimmat uutiset lisäävät vettä myllyyn.

Saksalainen pelikehittäjä ja julkaisija Crytek on haastanut kunnianhimoisen Star Citizen -pelin kehittäjän, Cloud Imperium Gamesin oikeuteen. Crytek syyttää Cloud Imperiumia sopimusrikkomuksesta sekä tekijänoikeusrikkomuksesta.

PC Gamer kertoo, että Crytekin mielestä Cloud Imperiumin tapa käyttää Crytekin sille lisensoimaa CryEngine-pelimoottoria ei ole se mistä on sovittu.

Crytek lisensoi pelimoottorinsa CI:lle normitaksaa halvemmalle vastineeksi siitä, että Star Citizen esittelisi näkyvästi CryEnginen logoa. Crytekin nostama kanne alleviivaa, että logon näkyminen selkeästi oli kriittinen osa pelistudioiden välistä sopimusta.

Kanne sanoo, että Cloud Imperium oli myös sitoutunut lähettämään Crytekille löytämiään bugeja ja CryEnginen lähdekoodiin tekemiään optimointiratkaisuja.

Crytekin mukaan se muistutti hyvässä tahdossa Cloud Imperiumia tämän sitoumuksista marraskuussa 2015, mutta CI ei tästä huolimatta pitänyt sovituista lupauksista kiinni.

Crytek syyttääkin Cloud Imperiumin perustajaa ja Star Citizenin luovaa johtaja Chris Robertsia ”pyrkimyksestä julkisesti vähätellä Crytekin panosta Star Citizenin kehittämisessä”.

Crytek vaatii Cloud Imperiumilta 75 000 dollarin korvauksia suorista vahingoista sekä lisäkorvauksia epäsuorista vahingoista, merkittävistä vahingoista kuten tulonmenetyksistä, erityisvahingoista, rahallisista menetyksistä, palkkioista sekä kuluista.

Tämän lisäksi Crytek vaatii sakkorangaistusta sekä pysyvää kieltoa, ettei Cloud Imperium saa enää koskaan käyttää mitään Crytekin tekijänoikeudella suojattua materiaalia.