Huawein jouduttua Yhdysvaltain hallituksen mustalle listalle monet yhtiöt ovat lopettaneet yhteistyön sen kanssa. Nyt Microsoft on ainakin vähentänyt yhteistyötä.

Microsoftin Store-verkkokaupasta ei voi enää ostaa Huawein tuotteita, uutisoi The Next Web. Aiemmin Microsoftin kautta on voinut ostaa esimerkiksi Huawei MateBook X Pro -tietokoneen.

Suomessa Microsoft myy verkkokaupassaan pääasiassa yhtiön omia tuotteita.

Microsoft ei ole vielä antanut virallista lausuntoa Huawei-yhteistyöstä. Google lopettaa Android-yhteistyön Huawein kanssa, mutta Microsoft ei ole hiiskunut vielä Windows-yhteistyöstä. On toistaiseksi epäselvää, saavatko Huawein kannettavat päivityksiä tavalliseen tapaan tämänhetkisen siirtymäajan aikana.

Huawein tie näyttää kuitenkin tällä hetkellä äärimmäisen vaikealta. Se ei voi jatkossa käyttää enää Googlen Androidia, vaan se joutuisi nojaamaan omaan käyttöjärjestelmään tai avoimen lähdekoodin Androidiin. Monet komponenttivalmistajat ovat lopettaneet yhteistyön ja eilen Huawein omien piirien valmistaminen vaikeutui, kun piirejä suunnitteleva ja lisensoiva ARM lopetti yhteistyön.