Fox News kirjoittaa, että robotteja ryhdyttiin kokeilemaan esimerkiksi Henn na -hotellissa heti, kun se valmistui vuonna 2015. Robotit on tässä yhteydessä ymmärrettävä varsin laveasti, sillä usein kyse on lähinnä puheavustajasta Sirin ja Alexan tavoin.

Hotelliroboteissa on myös luonnollisesti näiden viat, jotka ovat ärsyttäneet asiakkaita. Kerrotaan esimerkiksi yhdestä yöpyjästä, jota ”huonepalvelijarobotti” piti hereillä läpi yön. Palvelija luuli asiakkaan kuorsausta puheeksi, ja vastaili siihen: ”Anteeksi, en saanut selvää, voitteko toistaa”.

Tekniikka jyllää, kun vastaanotossa on naishahmoisia robotteja ja huoneiden ovien lukitus avataan kasvontunnistuksen perusteella.

Monet asiakkaat olivat yrittäneet kysellä robotilta lähiseudun viihdetarjonnasta, vaikkei tätä ollut opetettu kuin tervehtimään ja säätämään lämmitystä. Ja asiakkaat ovat olleet tyytymättömiä huonoon palveluun.

Hotelliketju on kuitenkin vetänyt suunnitelmiaan takaisin sen verran, että osa roboteista saa potkut. Niitä käytetään vain siellä, missä niistä on selvästi hyötyä – ei siellä, missä ne vain ärsyttävät asiakkaita. Ehkä tästedes yöpyjät saavat kuorsata rauhassa.

Lähde: Tivi