Microsoftin Meltdown-haavoittuvuuteen julkaisema korjaus jätti oven ammolleen vielä vakavammalle haavoittuvuudelle. Järjestelmänvalvojan oikeudet mahdollistava haavoittuvuus oli helposti hyväksikäytettävissä. Microsoftin julkaisema korjaus vaatii kuitenkin nähtävästi uuden yrityksen.

Ruotsalainen tietoturvatutkija Ulf Frisk varoitti blogissaan, että Microsoftin Windows 7- ja Server 2008R2 -tietokoneille julkaisema Meltdown-korjaus jätti toivomisen varaa. Microsoft julkaisi korjauksen korjauksen maaliskuun päivitysten mukana.

KB4100480-tunnisteella jaeltu päivitys aiheuttaa kuitenkin harmaita hiuksia järjestelmänvalvojille. Eräs The Registerin lukijoista valittelee, että päivitys suostui asentumaan vain neljään tietokoneeseen. 116 odottaa yhä päivitystä, mutta korjauksen sijaan tarjolla on vain ilmoitus, jonka mukaan päivitys ei sovellu tietokoneelle.

Vastaavasta ongelmasta kärsii myös eräs toinen järjestelmänvalvoja. Hän kysyykin asiasta Computer Worldin Woody Leonhardin Ask Woody -palstalla.

Molemmissa tapauksissa päivitystä yritetään asentaa WSUS-järjestelmän kautta (Windows Server Update Services). Ongelma koskee vain Windows 7- ja Server 2008R2 -käyttöjärjestelmiä. Microsoft ei ole toistaiseksi kommentoinut ongelmaa tai sen mahdollista aiheuttajaa.