”Järjestelmäpäivityksessä oli tapahtunut virhe, joka mahdollisti saman lähetyksen lähettämisen peräkkäisinä päivinä”, Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein kertoo Tiville.

Ylimääräisiä sakkokirjeitä lähetettiin Pastersteinin mukaan pääsääntöisesti perjantaina ja maanantaina. Moninkertaiset lähetykset huomattiin kolmantena päivänä.

Poliisi ohjeistaa maksamaan samalla päivämäärällä ja viitenumerolla varustetuista laskuista vain yhden. Samaa tapausta koskevat ylimääräiset sakkokirjeet voi siis nakata roskiin.

Poliisi kertoo noin 5000 ihmisen saaneen saman kirjeen kahdesti, minkä lisäksi 3500 kaahailijaa muistettiin vielä kolmannellakin lähetyksellä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun kansalaisia on muistettu vahingossa samaa tapausta koskevilla sakkokirjeillä useampaan kertaan. Pastersteinin mukaan vastaava virhe sattui muutama vuosi sitten.

”Tuolloin lähti pahimmillaan matkaan 11 kirjettä samasta asiasta. Tapauksen jälkeen järjestelmätoimittaja teki useita korjauksia estääkseen vastaavan virheen”, Pasterstein sanoo.

Lähde: Tivi