Järjestelmästä tietoja kaivava Speccy-apuohjelma sai uuden version. Uusi versio tuo myös yhteensopivuuden viimeisimmän Windows 10 -version kanssa.

Microsoftin toiminta raivostutti käyttäjät, kun paljastui, että Windows 10 Threshold 2 -päivitys poisti käyttäjän tietokoneelleen asentamia ohjelmia ilman lupaa. Microsoftin mukaan ohjelmat poistettiin, sillä ne eivät olleet yhteensopivia uuden päivityksen kanssa. Eräs automaattisesti poistetuista ohjelmista oli Speccy.

Piriform on nyt julkaissut Speccystä uuden version, jonka luvataan olevan täysin yhteensopiva uuden Windows-version kanssa. Muita uudistuksia ovat muun muassa tuki uusimman sukupolven Intel-suorittimille sekä parannettu komponenttien tunnistusalgoritmi.

Speccy tutkii käyttäjän laitteistoa ja tulostaa tiedot ohjelmaan helposti tulkittavassa muodossa. Tietoja kerätään muun muassa suorittimesta ja sen ominaisuuksista, näytönohjaimesta sekä muista keskeisistä tietokoneen komponenteista.

Speccyn tulostamat tiedot on myös mahdollista muuntaa teksti- tai xml-formaattiin, jos ne haluaa jakaa esimerkiksi tietokonehuollon tai kavereiden kanssa, Betanews kirjoittaa.

Speccyn voi ladata ilmaiseksi täältä. Ohjelma on saatavilla Windowsille. Speccysta on saatavilla myös usb-muistitikulla mukana kulkeva portable-versio.