OnePlus-puhelimiin on luvassa pian latauksen optimointiominaisuus, jonka tarkoituksena on pidentää akun käyttöikää, kirjoittaa The Verge.

”Optimized Charging” tarkoittaa käytännössä sitä, ettei akkua ladata yli 80 prosentin ennen kuin puhelimen oletettuun latauspiuhasta irrottamiseen on aikaa 100 minuuttia. Ominaisuudella on tarkoitus minimoida aika, joka virtaa pyritään tuuttaamaan laitteeseen akun ollessa jo täynnä.

Haasteena on luonnollisesti päätellä, milloin latauksen viimeiseen viidennekseen on aika ryhtyä. OnePlussan mukaan puhelin voi hyödyntää alkuun esimerkiksi käyttäjän asettamaa päivittäistä herätysaikaa päättääkseen, miten lataus on sopivaa ajoittaa. Muutaman viikon kuluessa puhelimen pitäisi oppia tuntemaan käyttäjän aikataulut itsekseen melko hyvin. Tulevaisuudessa puhelimen olisi tarkoitus osata sopeutua myös esimerkiksi arjen ja viikonloppujen eriävään unirytmiin sekä aikavyöhykkeiden vaihdoksiin.

Optimoidun latauksen voi kytkeä päälle ja pois puhelimen akkuasetuksista, joten pakko ominaisuutta ei ole käyttää. Myös ominaisuuden ollessa päällä 80 prosentin ”odotteluvaiheen” voi halutessaan ohittaa lukitusnäytölle ilmaantuvan ilmoituksen kautta.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa siitä, milloin ja mille laitteille latauksen optimointimahdollisuus on tulossa.

Optimoitu lataus on tuttu muun muassa ASUS-puhelimista sekä Applen iOS 13 -käyttöjärjestelmästä.