Robottien ja tekoälyn mukanaan tuomalta työelämän vallankumoukselta pysyvät pisimpään turvassa luovat alat - tai näin ainakin uskotaan. Eräs rajapyykki on nyt ohitettu, kun tekoäly on solminut levytyssopimuksen ison levy-yhtiön kanssa.

Warner Music julkaisee Endel-nimisen algoritmin luomia levyjä peräti 20 kappaletta vielä tämän vuoden aikana. Asiasta kertoi Musicbusinessworldwide. Endelin suosima musiikkityyli ei ole sen enempää suomalaiskansallinen folkmetalli kuin moderni tanssibiittikään, vaan Endel luo rentoutumiseen ja nukahtamiseen tarkoitettuja äänimaisemia. Ensimmäiset viisi julkaistua levyä keskittyvätkin nukahtamiseen. Kaikki tuotokset ovat jo kuunneltavissa niin Spotifyssa, Google Play Musicissa kuin Apple Musicissakin. Tähän asti on julkaistu seuraavat teokset: Clear Night, Rainy Night, Cloudy Afternoon, Cloudy Night, ja Foggy Morning.

Endel on saatavilla myös mobiilisovelluksena, jolloin sen tuottamaa äänimaisemaa muokataan reaaliajassa riippuen esimerkiksi vuorokaudenajasta, maantieteellisestä sijainnista, kuuntelijan sydämen sykkeestä ja säästä. Puhelinten lisäksi Endel on ladattavissa myös Amazonin Alexa-laitteisiin.